top of page

de Nieuwe Meent start crowdfundingcampagne

Met het motto 'Huizen zijn er om in te wonen, niet om winst mee te maken' ontwikkelt wooncoöperatie de Nieuwe Meent (dNM) een duurzaam woon-werkcomplex in Watergraafsmeer, Amsterdam-Oost.


Op hun website staat te lezen:


''de Nieuwe Meent bestaat uit een combinatie van zelfstandige sociale huurwoningen en gedeelde appartementen voor woongroepen. Bewoners delen gemeenschappelijke voorzieningen (zoals wasruimtes en terrassen) en verschillende ruimtes binnen het gebouw zijn ook toegankelijk voor de buurt.

dNM wordt gerealiseerd door de toekomstige bewoners zelf én in nauwe samenwerking met Time to Access en Roel van der Zeeuw Architecten. Dankzij het co-ontwerpproces kunnen woningen op maat gemaakt worden, naar de behoeften en wensen van de leden. Dit geeft toekomstige bewoners zo veel mogelijk zeggenschap over hun eigen leefomgeving en leidt tot vernieuwende ontwerpen voor gemeenschappelijke ruimtes en woningen.''Artist impression van wooncoöperatie de Nieuwe Meent
Artist impression van wooncoöperatie de Nieuwe Meent


Crowdfunding


Om het project te financieren is nog 450 duizend euro nodig, dat is 8% van de totale investering van 6 miljoen. Om dit bedrag binnen te halen zijn de initiatiefnemers een crowdfundingcampagne gestart. In dit filmpje leggen zij uit welke waarde dNM toevoegt aan buurt en stad en waar je dus aan bijdraagt als je hen steunt:
Meer informatie over de Nieuwe Meent en de crowdfunding vind je hier.


bottom of page